PENGUMUMAN


KEPADA SEMUA PELANGGAN2 JHD YG DI HORMATI..

-----------------------------------------------------------------------------------------


----------------------------------------------------------------------------------------


UNTUK SEBARANG PERTANYAAN,
SILA SMS / WASSAP 0129265593 ATAU EMAIL YE
...JGN TGGLKAN PERTANYAAN ANDA DIRUANG KOMEN..


- JHD TIDAK MENYIARKAN HARGA SEBENAR DLM BLOG INI ATAS SEBAB2 TERTENTU...(Harga permulaan ada tercatat dalam link sebelah kiri)

- KEPADA YG BERMINAT UTK MEMBUAT PESANAN, SILA BERBUAT DEMIKIAN
> 1 MINGGU SEBELUM PICK UP DATE <

...SILA GUNA BORANG PESANAN YG ADA DI DALAM WEBSITE INI.

- DEPOSIT 50% UNTUK SETIAP TEMPAHAN MELEBIHI RM50

- JHD ADA MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN PENGHANTARAN PADA HUJUNG MINGGU SAHAJA DI SEKITAR LEMBAH KLANG DGN CAJ BERPATUTAN MENGIKUT LOKASI


HARAP MAKLUM..






Pingu - 1st figurine...

















1st time buat figurine....

Order dr Fiza @ Bukit Tinggi Klang...untuk majlis harijadi yg sungguh grand di Hotel Prescot, Klang....order awal March sebenornyer...lmbt nak enteframe sbb konon saya nak tggu gambo yg Fiza kata nak kasik dr OP...tp lmbt benor...saya upload dulu apa yg ada......

Gambo dlm majlis tu pun, ihsan dr Fiza...


Alhamdulilah....pkl 4am Fiza sms "Kek akk perfect!!!"...phewww...lega saya....




Sambil nak tayang cap jempol baru...beli kt Jiya...sesapa nak cap jempol yg cun..bleh pi blog Jiya http://littlecolourshop.blogspot.com/

mcm2 ada...







Choc. Moist Cup Cake





Order dr Husna - anak nebers saya..order 40bji ..nak kasik sorg satu classmate dia sempena b'day husna yg ker 15...
- Choc. moist cup cake
- Buttercream
- Wording fondan

Real Madrid




Jarang beno dpt order dr fan selain Man.U...
ni ler pestime ada customer die hard fan Real Madrid...
Anak bujang Mahfuzah @ TTDI pya b'day...
- Moist Choc. Cake
- Filling Choc. ganache
- Forsting Buttercream & Edible


CC Hantaran Krim pink (fondan)





Order dr Ja A @ Puchong.....
Ja A serahkan 100% design ikut saya pya kreativiti.....
jauh berjalan CC ni...
Alhamdulillah..Ja A kata..w/p melalui pelbagai rintangan dlm perjalan ke Kuantan...sumer selamat....ramai puji CC ni..Alhamdulillah...
TQ yer Ja A...

Marble Cheese Brownies - Hantaran (round)




Zaida ni mmg sllu order Marble Cheese Brownies...kalo ada kenduri kendara kt uamh dia..pasti dia order...kali ni, kakak dia nak bertunang...zaidah soh sya buat bronies ni, tp nak bulat...memula terkulat2 gak..tepikio..cmner ler nak kuarkan dr loyang tu karang...tp otak kene la jalan lau sket..carik idea......
Alhamdulillah....suksessss!!.....
tema majlis ...hijau putih...


Yang square nih, buat jamu tetamu yg dtg meminang....




Wedding Azean - Part 3







2 tier wedding cake...
- Bottom : Moist Choc. Cheese
- Top : Moist Chocolate
- Buttercream / Choc. Ganache filling / Fondan Flower
Package wedding cake juga termasuk Stainless steel pisau panjang utk upacara memotong kek..

Terima kasih byk2 pada Azean & husband yg ramah tamah itu....
mlm nak nikah, masih merayau pengantin nih...hahahha

Wedding Azean - Part 2








Untuk pihak perempuan..Azean order CC tema hitam putih....nak deco mcm Yan adik fafau tu...
saya modified jer sket2



Number 1 cake


Order dr Nieza @ Pos Malaysia....nieza nak kek kecik jer...jd saya guna la mould yg sedia ada tu..
- Carrot cake
- Cream cheese topping..
- Sugar paste & fondan flower...

Brownies - Doorgift


120pcs - Almond Choc. Brownies..order dr Nurul A'in..lecturer UiTM utk hari bahagianyer...
TQ yer A'in...

Doll Cake - Moist Choc. Cake




Order dr As (kakap ipar Amy @ Sek. 17)
Khas utk anak daranyer yg obses ngan barbie doll....
yg pasti mesti kaler pink....
- Moist Choc. Cake
- Filling Choc. Ganache
- Buttercream.
- 1.5kg


Marble Chocolate Cheese Cake - Edible Lilo XL




Order dr Fakhrul @ Concorde Hotel, Shah Alam....on behalf kawan dia....
- Marble Choc. Cheese Cake
- Buttercream / Sugarpaste & Edible
- 4kg.

Moist Chocolate Cake with fresh fruit




Order dr Ilan (kalo x silap nama yer..mntk maap..udah kelupaan) @ sek.17
utk b'day ayahnyer last week....selalu atas kek, saya ltk stoberi, tp kali ni Ila mntk saya tukar ke buah anggur sbb ayah dia x mkn stoberi tu....
carik anggur merah yg seedless, x der...yg ada kaler gelap sket nih...amik jer ler..kalo yg ada bijik tu, x besh...gangguan nak mkn...hehehe
- Moist Choc. cake
- Filling & frosting by choc. ganache
- Butteream Flower
- Fresh fruit.



Carrot cake - Lily




Order dr Lily @ Seksyen 7.
Benornyer, lily mntk saya anto ker rumah...nak suprisekan mak dia..ok la kata saya...tp in dats day...BP reading saya naik mencanak....sy gi tau lily....mlm kit anta...coz tggu hubby....sy dah x leh nak drive....kepala berpusin2....than lily kata...x per..dia soh abg dia pick @ my house...
Alhamdullillah...tq yer lily...suprise x menjadik agaknyer..
- Carrot cake
- Cream Cheese filling & frosting / basket & flower buttercream
Lily mntk saya deco basket ngan munger2...



Along - 14 tahun - 08-03-2010











Happy B'day dear...
Semoga menjadi anak yg solehah...
Date celebration : 07-03-10 (9pm)
Venue : KFC Sec. 7
Participant : Anank beranak jer...heheheh
Cake : Tiramisu & Edible





CC - Love Fondan




Ini pun order dr Yana gak...tp set yg ni mmg utk yg teristimewa di hati Yana...yana nak menSuprisekan buah hatinyer.....
Yana berkenan ngan set CC fondan yg Reen order tempohari..just tukar design bunga jer....Yana nak saya buat roses reben ni...
nmpk sweet jer saya tgk..saya plak yg pasan...
Alhamdulillah..Yana & fren puas hati...CC cantik & sedap katanyer...
- Choc. Moist cuppies
- Fully fondan
- M saiz


Blueberry Cake - Edible


Order dr Nor Halimatun gak...sekalik order ngan bronis kt bwh tu...
kali ni Nor order Bluberry cake....Ya Allah..mmg tensen wat kek yg selalunyer tu, sekejap jer nak siap....cuaca panas betoi....whipcream tu, mudah sgt cair....saya terpaksa la tabur choc. rice utk menutup kecacatan...
- Blueberry Cake
- Whipcream + buttercream
- Edible image + readymade sugar paste flower
- Choc. rice & grated.